Tävlingsrapport 4 -5 mars

  • 8 mar 2017

I helgen har vi haft aktiva ute på tävling både här och där i landet. Från Halmstad i söder till Uppsala i norr.

IUSM 15-16
Den stora begivenheten i svensk ungdomfriidrott den här helgen, var USM inomhus, som gick av stapeln i Uppsalas nybyggda inomhusarena IFU Arena. EAI representerades av Elin i 60 m och kula. Stärkt av sin mycket fina tävling förra helgen tog hon sig an 60 m försök på lördagmorgonen. Tyvärr skulle det visa sig att detta inte var Elins helg. En miserabel start gjorde att hon tappade mycket på resten av fältet direkt. Tack vare en bra sista halva av loppet lyckades hon till slut bli fyra i sitt heat. Men tiden 8.34 var långt från de 8.19 hon gjorde i Göteborg. Tyvärr räckte det inte heller till semifinal, även om det var nära. Det saknades bara 3 hundradelar.
På eftermiddagen var det dags för kula. Inte heller här fick hon till det. Stötarna var stressade och loja på samma gång. I tredje, och sista stöten fick hon till sitt bästa resultat för dagen 9,57 m. Återigen långt från resultatet i Göteborg och ännu längre från pers. Hade hon nått persnivå hade slagits om en topp-10 placering. Nu slutade hon som 16:e tjej. För final hade krävts hela 11,18, så det hade varit väl mycket begärt.

Växjö Inomhuskast
I Växjö anordnas varje vinter en annorlunda kasttävling. Normalt brukar bara kula och någon gång ibland även viktkastning finnas på programmet, när de gäller kast, inomhus. Men här erbjuds även såväl spjut som diskus. Detta koncept lockade två av våra aktiva. Ella (F17 kula och F17 diskus) och Max A (P15 diskus, P15 kula och P15 spjut). 
Ellas resultat för dagen blev 12,50 m i kula och 40,58 m i diskus. Båda resultaten räckte till fjärdeplatser i tävlingen. Stabila resultat på hög nivå men utan att få till den där pricken den här gången.
Max som startade i samtliga grenar tog hem segern i alla. Han vann därmed även trekampen som ingår i ungdomsklasserna. I kula stötte han 12,14 m. En rejäl putsning av säsongsbästat. I spjut och diskus går Max i år upp en viktklass. Så nu är det 1 kg diskus och 600 g spjut som gäller. 36,50 i diskus och 38,30 i spjut blev dagens resultat och som sagt säkra segrar i alla grenar.

Halmstad Indoor
Även i Halmstad hade vi två deltagare. Julia i F15 kula och Ivano i P11 längd, 60 m och kula. 
Julia, som laddar inför Götalandsmästerskapen nästa helg, fick inte riktigt till det den här gången. Bästa stöt blev 11,44 m. Nu räckte det till en säker seger. Men vi vet ju vilken kapacitet Julia har i sina bästa stunder.
Ivano startade sina vana trogen i tre grenar. Bäst gick det på 60 m, där han vann på fina tiden 8.84 (samma tid både i försök och final). Medalj blev det även i längd där han hoppade till sig ett brons med resultatet 4,13 m. I kula slutligen blev han fyra med en bästa stöt på 7,68 m. Tre mycket starka resultat när man betänker att han mötte många som är ett år äldre än honom.