Alvins mäktiga genombrott i Världsungdomsspelen

  • 8 jul 2023

Efter 27 år på nya Ullevi genomfördes årets Världsungdomsspelen på Hundraårs jubilerande Slottsskogsvallen som ligger stadsdelen Slottsskogen i sydvästra Göteborg.  Eslövs AI-Friidrott representerades av Alvin Stjernfeldt, Linnea Stjernfeldt och Samuel Ekelund.

 

 

Alvin Stjernfeldt på prispallen för andra gången - silvermedalj i kula

Alvins positiva inställning och glädje inför, under och efter varje träning och tävling återspeglades även under Världsungdomsspelen - en av världens största internationella friidrottstävlingar.  

Silvermedalj och personligt rekord i klassen P13 och grenen kula - 12,40 m. Silvermedalj och personligt rekord i klassen P13 och grenen spjut - 37,89 m. Och 6.e plats i klassen P13 och grenen längdhopp - 5,10 m.  

 

Linnea Stjernfeldt - 200 m

Linnea Stjernfeldt ställde upp i klassen F16 och grenarna 100 m och 200 m och kan vara stolt över sina prestationer och personliga rekord i båda grenarna. Tiden 13,59 på 100 m räckte dock inte till att kvalificera sig till finalloppet i den hårda internationella konkurensen.

 

Samuel Ekelund instrueras av sin tränare (och pappa) Michael Nilsson i det för tillfället tråkiga vädret i Göteborg.

Samuel tävlade i klassen M och grenen längdhopp som tyvärr inte blev lyckad för någon av de tävlande längdhopparna. Plötsligt oväder - regn, blåst samt långa väntetider på ens egen tur i kylan med blöta kläder resulterade i undermåliga resultat för samtliga deltagare.

Text och foto: Gordon Bevanda