Pannkaksspelen 2024 - En välorganiserad och väl genomförd friidrottstävling

  • 23 maj 2024

Pannkaksspelen 2024 - Den skånska friidrottens inledande tävling för den kommande utomhussäsongen höll hus 18 och 19 maj på Ekevalla IP. 635 deltagare från Sveriges södra halvan och från Danmark genomförde över 1500 starter.

Vi vill framföra ett stort tack till alla som ställde upp under förra helgens tävling. Tävlingen gick mycket bra och vi har fått många positiva omdömen. Vi hade ungefär 1500 starter, cirka 600 tävlande, ungefär 140 olika grenar och cirka 75 funktionärer varje dag.

På många sätt är Pannkaksspelen den skånska friidrottens inledande tävling för den kommande utomhussäsongen. Det har blivit en tradition att inleda årets utomhustävlande i Eslöv och det är vi tacksamma för. Samtidigt har vi en hel del att förvalta då friidrottarna i Skåne med mera önskar sig en bra start på året.

Vi brukar dock inte göra någon besviken utan vi levererar en mycket fin tävling år efter år. Som bekant var vädret utmärkt vilket gör tävlingen ännu bättre. Tävlingen ger också ett stort tillskott i föreningskassan vilket är bra för den verksamhet vi vill bedriva.

Vi hade inga större missöden mer än tidtagningen som strulade en stund men våra duktiga tekniker löste detta i vanlig ordning. Självklart finns det saker vi vill förbättra och det är till exempel tidtagningsutrustningen, organisationsplanering och tidsprogram.

Inför nästa års tävling behöver vi förstärka den förberedande organisationen och mer information om detta kommer i början av hösten. Har ni något som ni tycker att vi ska förbättra eller utveckla får ni gärna höra av er, vi vill ju hela tiden göra en bättre och mer attraktiv tävling för var år.

Så ännu en gång tack så mycket för ert engagemang.

mvh

Styrelsen   

 

 

Foto: Gordon Bevanda